Dental implant tedavisi eksik dişlerin yerine uygulanan ve çene kemiği içerisine yerleştirilen, bio uyumlu titanyumdan yapılmış vidalardır. Çene kemiğine uygulanan bu vidaların üzerine porselen, zirkonyum gibi malzemelerden üretilen yapay dişler yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlere zarar verilmeden uygulanmasıdır. Yani uygulanan bölgenin çevresindeki dişlere hiç bir işlem yapılmaz. Dental implantlar doğal diş kökleridir ve implantlarla doğal dişlerinizde olduğu gibi çiğneme yapabilirsiniz. Günümüz teknolojisi ile üretilen implant üstü dişlerin görünümü de estetik açıdan sizi mutlu edecektir.
İmplant tedavisi kimlere uygulanabilir?
Dental implantlar çene ve kemik gelişimini tamamlamış olan tüm bireylere uygulanabilir. Uygulama öncesinde hekim muayenesi ve gerekli tetkiklerin mutlaka yapılması gerekmektedir. İmplant tedavisi öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkların önlemleri alınmalıdır.
İmplant tedavisi nasıl yapılır?
İmplant uygulaması öncesinde hekim detaylı bir muayene yapar. Bu muayene sırasında sizden röntgen, tomografi vb. uygulamalar alınır. Bu sayede bölgede tedavi öncesi kemik durumu değerlendirilir. Hekiminizin uygun görmesi sonucunda sedasyon, genel anestezi veya lokal anestezi ile çene kemiği içerisine implant yerleştirilir. Hekiminizin uygun görmesi durumunda işlem sonrası geçici diş uygulanabilir. Ancak hekiminiz uygun görmediği takdirde iyileşme süreci beklenmelidir. Sonrasında hekiminiz tarafından yapılan kontrolde iyileşme süreci tamamlanmışsa daimi diş yerleştirilir.